I lørdags havde vi fået mulighed for at få testet vores hunde hos Anne Egede i Jægerspris.

Vi havde taget Misty og Maise med, og Jørgens søster Helle kom med sin Bouvier, Pinot. Desuden var der en Borderterrier tæve med sin 16 mdrs blandingshvalp.

Vi startede med, at fårene stod i en lille fold, mens hundene en ad gangen kom ind i den store fold, der var omkring den lille fold.

Her skulle vi se hundenes reaktion og om de kunne finde balancen, så de stod ansigt til ansigt med førerfåret, mens vi stod modsat.

Senere blev fårene lukket ud i den store fold sammen med hunden, som fik lov til at løbe efter fårene, dog under Annes fulde kontrol. Hun styrede dem blidt ved hjælp af en rive. Sikkerhed for får, hunde og mennesker var i højsæde.

Pinot klarede det super flot, han kunne endda dækkes af foran fårene.

Misty gøede og løb rundt - det er vist kun i situationen med får, at vi har set hende løbe så stærkt. Men også hun viste gode instinkter.

Maise var mere usikker, og ville hele tiden gerne bekræftes af Anne eller Birte.

Denne reaktion kom endnu tydeligere frem, da vi senere på dagen skulle få en flok får ind i en fangefold, ved hjælp af tre hunde i snor. Her lærte man rigtig at læse fårene og se hvad den mindste lille bevægelse betød, men Maise var nu mere interesseret i de mange dufte på marken og prøvede at ignorere fårene !

Blandingshvalpen havde samme reaktion som Maise, så måske modnes en hvalp langsommere når den lever sammen med sin mor i det daglige, også selvom vi synes, at vi ofte tager Maise med alene.

Efter sådan en prøve får man virkelig respekt for hyrden med sin hund, der bare kan det. 

Klik på pilen under billedet, og du vil se et lille lysbilledshow fra dagen. Først ser du hundene i folden – Pinot, Misty og Maise. Til sidst er vi nede på marken – først Misty og Pinot, derefter Maise og Pinot.

Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden