Toddi har født fem hanner og to tæver i dag - 1. december.
Det hele begyndte efter en nat, hvor Toddi sov stille og roligt, mens vi andre sov elendigt og ventede på, at fødslen skulle gå i gang.
Toddi bor hos Lis og Lars Bo i Hvalsø, og vi lå bare g ventede på, at telefonen skulle ringe. Det gjorde den kl. 6,30. “Så er der veer”, sagde Lis.
Birte kørte derned for at hjælpe.
Allerede da Birte var kommet frem, var den første hanhvalp født, og der gik ikke lang tid, før der kom flere hanhvalpe til. Der kom faktisk fem i stribe.
En af de primære grunde til dette kuld er, at vi rigtig gerne vil have en tævehvalp. Så da der kom fem hanner på stribe, begyndte mismodet at melde sig.
Men så kom de to tæver.
Fødslen forløb rigtig godt. Hvalpene kom ud med korte mellemrum, og deres vægt er mellem 445 og 600 gram, og de ser rigtig godt ud.
Toddi var rigtig god til at føde og til at tage sig af hvalpene, selvom det her er hendes første kuld.
Alt virkede, som om det var overstået. Men Toddi fik kraftige veer, uden at der kom hvalpe.
Derfor tog vi til dyrlægen for et tjek. Det viste, at der var en hvalp tilbage i Toddi. Den kunne ikke komme ud på naturlig måde, så dyrlægen foretog kejsersnit for at få den døde hvalp ud.
Hjemme ventede de syv sultne hvalpe på deres mor. Selvom Toddi var noget groggy efter bedøvelsen, lagde hun straks mælk ned, og de syv hvalpe blev glade igen.
Toddy blev lagt på bordet og blev røntgentfotograferet. På billedet kunne man se, at der stadig var en hvalp i hende, som ikke ville ud på naturligvis vis. Inden hun blev lagt i narkose, tankede hun lige hvalpene op på gulvet i dyrlægeklinikken.
De syv hvalpe var sultne, efter at have undværet deres mor i et par timer.
Mætte og tilfredse - og Toddi var træt.
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden