Traditionen tro har vi lavet en lille side, som vise kuldet, som hundene ser ud i dag.
Desværre er ikke alle hundene med. Teddy, Skipper og vortes egen Snowy døde alt for tidligt.
Men de øvrige lever i bedste velgående og har det godt.

For os var kuldet specielt, fordi det ikke blev født hos os, men blev stambogsført som et Blue Berry kuld.
Vores Maise ikke fik den tævehvalp, som vi havde håbet at skulle beholde, og derfor havde Lis og Lars Bo i Hvalsø været så søde at tilbyde os, at vi måtte "låne" Toddi til et kuld hvalpe. Toddi hedder i stambogen Blue Berry's Little Miss Snowflake.

Skal vi lige genopfriske forløbet, da hvalpene blev født.
Sådan skrev vi på vores hjemmeside:
Toddi har født fem hanner og to tæver i dag - 1. december.
Det hele begyndte efter en nat, hvor Toddi sov stille og roligt, mens vi andre sov elendigt og ventede på, at fødslen skulle gå i gang.
Toddi bor hos Lis og Lars Bo i Hvalsø, og vi lå bare g ventede på, at telefonen skulle ringe. Det gjorde den kl. 6,30. “Så er der veer”, sagde Lis.
Birte kørte derned for at hjælpe.
Allerede da Birte var kommet frem, var den første hanhvalp født, og der gik ikke lang tid, før der kom flere hanhvalpe til. Der kom faktisk fem i stribe.
En af de primære grunde til dette kuld er, at vi rigtig gerne vil have en tævehvalp. Så da der kom fem hanner på stribe, begyndte mismodet at melde sig.
Men så kom de to tæver.
Fødslen forløb rigtig godt. Hvalpene kom ud med korte mellemrum, og deres vægt er mellem 445 og 600 gram, og de ser rigtig godt ud.
Toddi var rigtig god til at føde og til at tage sig af hvalpene, selvom det her er hendes første kuld.
Alt virkede, som om det var overstået. Men Toddi fik kraftige veer, uden at der kom hvalpe.
Derfor tog vi til dyrlægen for et tjek. Det viste, at der var en hvalp tilbage i Toddi. Den kunne ikke komme ud på naturlig måde, så dyrlægen foretog kejsersnit for at få den døde hvalp ud.
Hjemme ventede de syv sultne hvalpe på deres mor. Selvom Toddi var noget groggy efter bedøvelsen, lagde hun straks mælk ned, og de syv hvalpe blev glade igen.

Her er de billeder og beskrivelser, vi har fået fra familierne. Tak for det!

Roover bor hos Gerda og Hein i Amsterdam, men på grund af corona, bor de meget i deres sommerhus ved Pyrenæerne i Frankrig.
Gerda fortæller:
Da Roover stadig var hvalp, begyndte jeg at træne med ham med får, for at lære ham at arbejde med dem, ligesom bobtailen gjorde før i tiden som en hyrdehund.
I de sidste 10 år har vi trænet flere steder i Europa. På det tidspunkt var han den eneste bobtail i Europa, nu er der kun tre.
Vi deltager også ofte i konkurrencer, hvor vi ofte blev diskvalificeret, men til sidst nåede vi næsten det højeste niveau.
I 2020 besluttede den Franske Bobtailclub at have en "arbejderklasse" på Nationale Club-kampen på trods af at dette endnu ikke er officielt ifølge de engelske regler.
Roover opnåede et "exceklent" og fik første pladsen.
De sidste tre år har vi haft 14 får i nærheden af ​​vores hus. Roover er meget glad for at være med og arbejde med dem, især hvis han kan gøre det på sin måde.
Nuller bor hos Lis og Lars Bo i Hvalsø. De har ladet Nuller fortælle!
Her et lille vuf fra mig Nuller.
Min familie siger, at jeg er noget for mig selv. Det har de ret i, JEG bestemmer selv. Når der bliver servet mad, bliver jeg liggende lidt. De skal ikke bestemme hvornår jeg skal spise. De prøver også at sige, at hunde ikke ligger i senge. Men hvem gider at høre efter det, ikke mig.
Jeg elsker at besøge mormor på Lolland, der kan man snuse til alt, når man er ude og gå tur, og når jeg kommer tilbage i haven, kan jeg så bare tisse mm. Her er også skønt at ligge ude hele dagen.
Jeg elsker at være med på udflugt, gerne hvor der er mange mennesker, der synes jeg ser dejlig ud, og alle de børn der vil nusse mig. Som I kan se nyder jeg livet. jeg har fået opdraget min familie gennem årene, så nu går det fint.
Jake bor hos Anne og Ann-Sofie ved Odense. De fortæller:
Jake er still going strong og en rigtig livsnyder.
Han nyder at vi er flyttet i et hus med en dejlig stor have hvor han kan ligge og nyde fuglesang og holde øje med alle kattene (som han er lidt bange for :-) ). Når han er indenfor kan man oftest finde ham i sofaen eller i sengen, og han er højt elsket af hele familien.
Knus Ann-Sofie og Anne
Nikki bor hos Ethan på Sjællands Odde.
Nikki er i fin stand en livlig og dejlig hund, fortæller Ethan.
Vi kan supplere med at fortæller, at Nikki på det seneste har fået selskab af en kat, og som I kan se på billedet går det fint med de to.
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden
P-kuldet siden forsiden