Hvordan går det med hvalpene?
Det spørgsmål får vi hver dag fra venner og bekendte. Fra ind- og udland har vi oplevet stor opmærksomhed om vores O-kuld og den særlige kombination vi forsøgte med Sir Jonny og vores egen Maise. Tak for alle lykønskningerne! De har lunet.
Nu er der gået seks dage, og de første par dage var som altid, når man har været med til at bringe et kuld hvalpe til verden præget af nervøsitet. Er der noget galt med hvalpene? Vil de overleve?

PuppyBoost
Den første fødte han gav os i begyndelsen grund til ængstelse. Han virkede lidt svagere end sin bror. Han ville ikke rigtigt suge mad til sig og syntes sløv.
Vi har oplevet det før, og her kommer erfaringen os til gode.
Pigmentet på næsen er for alvor begyndt at dukke op som små Pippi-prikker.
De to hanners personlighed viser sig så småt. Langsomt er vi begyndt at holde rigtig meget af de to små. Man kan sidde i lang tid og beundre dem i deres hvalpekasse.
Maise har klaret sig virkelig flot efter kejsersnittet. Hendes temperatur har ligget lige over og under 39 alle dagene, så indtil nu har vi ikke haft brug for at give antibiotika.

Varmt og fugtigt
Vejret har været varmt og fugtigt. Så Maise har naturligt nok pustet meget om natten. Men med to nyfødte hvalpe i kassen, lukker man ikke vinduet op til hvalpeværelset. Det ville give træk - og slippe myggene ind!.
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden
Til slut et par fotos fra en af de ture, vi hver aften har taget ud over markerne. Maise er naturligvis med sammen med Misty og Alonso, og hun nyder det.
Tidligere har vi givet sukkervand til hvalpe, som trængte til lidt turbo i starten. Nu om stunder fås den slags på tube og hedder PuppyBoost.
Her er vitamintilskud og al muligt godt til at sætte skub i hvalpes første timer.
Allerede efter første omgang PuppyBoost skete der mærkbar fremgang, og efter tre runder med boosten var der overhovedet intet mærkeligt ved ham. Han spiste og kartede rundt i hvalpekassen fuldstændig som sin bror.

Har taget godt på
Begge hvalpe har taget rigtig godt på hver eneste dag. De har en forkærlighed for tre-fire af Maise yvere. Resten lader de være, og det ser ud som om, Maise selv har skruet ned for mælken i de haner, som ikke er i brug.
Så vi mennesker, der hver nat sover hos hende ved siden af hvalpekassen har også måttet bide varmen i os.
Maise er hver dag ude af hvalpeværelset i længere tid. Når hvalpene piber, lukker vi hende lynhurtigt ind til dem. Hun er tryg ved situationen og stoler på os.

Den perfekte hundemor
Hun har også været med på vores gåture sammen med husets to øvrige hunde, Misty og Alonso.
Hun har naturligvis behov for at være en naturlig del af flokken, selvom hun har to små rødder, der kræver hendes tilstedeværelse ret ofte inde i hvalpeværelset.
Vi har nydt, hvordan hun med stor sikkerhed magter hvalpene. Hun har erfaring fra sine to tidligere 10-hvalpekuld. Hun trøster, opdrager, fodrer, nusser, rengør. Den perfekte hvalpemor.