I dag er det 11 år siden, Maise gav liv til 10 vidunderlige hvalpe: Blue Berry’s N-kuld. Far til kuldet var Tino.
Eller rettere, det er 11 år siden, fødslen gik i gang. For de mange hvalpe blev født natten mellem den 30. og 31. august. Sidste hvalp så morgenens lys kl. 04,00.
Læs om fødslen her.

Vi har fulgt hvalpene i alle årene, og det har været medvirkende til at give os nye og tætte venskaber med nye familier. Tak for de mange dejlige timer, vi har haft og stadig har sammen med vores hunde.

I dag kan vi fejre 11-års fødselsdagen. Men desværre ikke for alle hundene i kuldet.
Fia og Christian måtte tidligt sige farvel til Rufs.
Lone og Per måtte også tage afsked med deres elskede Simba, kort før kuldet fyldte 10 år. Til gengæld fylder nu Sissi fra R-kuldet i deres stuer.
I løbet af de seneste år har Bettina og Søren taget afsked med Ludvig.
Og for få dage siden tog Niels beslutningen og gav sin elskede Henry fred. Et stort tab for Niels, og vi føler med ham.
Alle familierne har givet ’vores hvalpe’ skønne liv, og det er vi jer taknemmelige for.

Så meget desto mere grund er der til at glæde sig over, at de N-rødder, der er tilbage lever gode liv. Alderen kan naturligvis mærkes, men Luffe, Dina, Panda, Geisha, Murphy og Nessa stortrives alligevel.
Stort tillykke til alle seks vovser.
Traditionen tro har vi bedt om at få billeder og lidt ord om hundene.

Det kommer her.

Panda bor hos Beate i Ebeltoft. Hun fortæller:
” Vores skønne Panda har det rigtig godt.
Hun er altid glad og er heldigvis stadig i fin form.
Hun vil stadig gerne lege med bold, løbe om kap og gå masser af ture.
Selv dyrlægen, som har kendt Panda hele hendes liv, kunne ikke hverken se eller mærke, at hun snart er 11 år, så det er dejligt. Eneste vi har bemærket er, at hun sover lidt mere i løbet af dagen.
Vi er så taknemlige over at have hende, hun er verdens bedste hund”.
Nessa bor hos Rie og Søren i Aalborg. De fortæller:
” Nessa er blevet ”gammel” på den sjove måde. Hvor hun før elskede at sove på børste bordet, nægter hun nu at ligge der længere end 30 min. Resultatet blev, at jeg klippede hende helt ned, og sikke en forandring.
Nu opfører hun sig, som da hun var yngre. Jeg troede hun ville blive ”flov”, men hun elsker det. 
Hun er også blevet mestertyv på sine ældre dage. Intet kan ligge på bordet, uden at det tjekkes/spises.
Nessa følger sine faste rutiner, og hvis vi laver om på noget, kan hun godt blive fornærmet.
Hvis hun pludselig skal køre med Søren om morgenen, i stedet for mig, går hun næsten baglæns - så langsomt går det.
Hun sætter tempoet på nul, hvis hun skal noget hun ikke vil.
Hver aften får hun sin medicin til maven. Hun kommer ”knurrende” og ryster på hovedet, men tager pænt imod det alligevel. Får jo også en godbid lige efter.
Hun er sluppet for de store aldersskavanker. Den eneste hun egentlig har er, at hun ofte er utæt, når hun rejser sig”.
Dina bor hos Birte og Carl i Maarslet. De fortæller:
” Utroligt så hurtig disse 11 år er gået. Det er ligesom det kun er kort tid siden, at små hvalpe fra N-kuldet forsøgte at binde vores snørebånd på skoene op under besøgene, vi deltog i for at se de små vidundere.
Dina er heldigvis stadig vores vidunder – synes vi. Hun er stadig en munter hund, som endnu besidder alle de unoder som Birte og hundepsykologen havde fundet frem til, inden vi fik overdraget hvalpen Dina. Vi går dagligt tur i en af vore nærliggende skove. Vi er ikke altid enige om ruten, når vi kommer til en korsvej, men så ta’r vi lige en kammeratlig samtale, og vi bliver altid enige – undertiden falder afgørelsen ud til Dinas fordel.
Vi leger meget. På billedet ses Dina med en af sine legetøjsvenner Peter Pedal1. Hun har også tvilling-broderen nemlig Peter Pedal 2. Og legen går naturligvis ud på, at hun provokerer til, at man skal forsøge at snuppe legetøjet.
Jo, Dina er stadig frisk og i det daglige mærker vi ikke, at alderen trykker. Dog går vi knap så lange ture, som vi har gjort. Vi håber vi har hende et godt stykke tid endnu.
Mange hilsener med tillykke til søskende og hele Blue Berry-familien”.
Geisha bor hos Marianne og Jan i Balle. De fortæller:
” Om Geisha kan jeg fortælle at hun har det godt. Hun blev jo opereret for kræft og blev ved samme lejlighed steriliseret. Men hun har haft det fint efterfølgende.
Vi kan da godt mærke, at hun er blevet ældre og sover mere, men der skal kun et knips til, så er hun hvalpepjattet igen.
Vi har hele tiden troet, at det var Geisha der bestemte herhjemme. Men da Fuzzy døde, blev det tydeligt, at det var ham, der førte an.
Det tog lige lidt tid at blive selvstændig igen, men vi synes faktisk, Geisha er blevet gladere, nu hvor hun er alene barn.
Vi skal til almindeligt tjek og vaccination den 1.september.
Vores barnebarn og Geisha er hinandens bedste venner”.
Murphy bor hos Hanna og Christian. De fortæller kort og godt:
”Murphy har det stadig godt og er højt elsket af hele familien”.
Luffe (der jo er far til vores R-kuld) bor hos Arne, Susanne, Sofie og Uffe i Allerød. De fortæller:
”Luffe har det godt. Han er en fantastisk glad hund (halen er kun i ro, når han sover ). Han er stadig en trofast turkammerat, selvom turene er blevet en smule kortere det seneste års tid. Luffe er en klar og tydelig flokfører her i huset, en rolle han forvalter på myndig og retfærdig vis. Han er far til to kuld hvalpe, og farfar er han også. Fra Luffes første kuld har vi Alma på 6 år. Wilbur er fra R- kuldet, hvor Luffe er far. Wilbur, en ung han på 15 mdr, retter straks ind, når far Luffe vil have det.
Luffe er blevet en smule mere stædig og måske endda sær med tiden. Han ender ofte med at få sin vilje, hvilket vel også er rimeligt i den alder
Luffe passer godt på sin flok, både hunde og mennesker. Han er den mest fantastiske familiehund der favner alt fra småfolk til ældre mennesker”.
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden
Maise med sine ti skønne hvalpe.