Det er ti år siden, mor Maise og far Tino blev forældre til et af de skønne kuld, som har set verden hos Kennel Blue Berry.

En hundefødsel er altid dramatisk. Men denne her gik faktisk ret godt. Sådan skrev vi på vores hjemmeside:
”N-kuldet er født. 10 hvalpe – seks hanner og fire tæver - blev født 30. august.
Maise blev mere og mere rastløs. I løbet af eftermiddagen ville hun kun være ude i haven. Hun vandrede fra den ene ende til den anden, gravede under buskene og endte med at lægge sig stille under dem. Afventende.
Da det blev mørkere, syntes vi, det var tid til at gå ind i soveværelset, hvor hvalpene skulle fødes.
Misty og Alonso blev lukket væk, og vi begyndte at indrette os på en lang nat.
Vi regnede med, at Maise ville føde omkring midnat. Men allerede kl. 19,30 kom den første hvalp. En skøn han på hele 500 gram.
Herefter gik det slag i slag. Den sidste hvalp blev leveret kl. 04,00. Fødselsvægten er fra 335 til 500 gram. De er varme og faste. Vi er godt tilfredse med deres aftegninger, og der er rigtig meget mørkt. Det giver karakter, synes vi!
Alle hvalpene spiser fint. De har fundet ud af at spise og sove på skift. Det er dejligt, for det giver knap så meget kamp om patterne.
Maise har det fint. Hun ligger hos dem hele tiden, og begyndte allerede i løbet af natten at spise og drikke rigtig godt.”

Fødselsdag
I dag fejrer vi 10-års fødselsdag for N-kuldet.
Men desværre ikke for dem alle. Rufs måtte Fia og Christian sige tragisk farvel til i en tidlig alder, og Lone og Per tog smertelig afsked med deres elskede Simba for ganske nylig.
Begge, dejlige hunde er i vores hjerter. Og mon ikke de er med os i ånden, når vi hylder resten af N’erne i dag.Som vi plejer at gøre, har vi bedt kuldets ejere sende fotos og tekst om deres hunde. Det kan I få fornøjelse af her.

Endnu en gang: Stort tillykke, og tak fordi I har givet ’vores’ hvalpe de dejligste hjem - og tak for de skønne venskaber, I har givet os.

Luffe bor hos Susanne, Arne, Sofie og Uffe i Allerød. De skriver:

”Som I nok kan gætte, kunne vi skrive en hel roman om Luffes fantastiske egenskaber. Vi er så lykkelige over at netop han blev vores. Han har ført så meget godt med sig.
Her er en kortere udgave:
Luffe er den skønneste og klogeste familiehund, man kan ønske sig. Han er en fantastisk ven og trofast turkammerat. Luffe er frisk og følger stadig gerne med på længere ture. Han er far til to skønne kuld hvalpe, hvoraf vi er heldige at have en fra hvert af de to kuld. Luffe er vores hundefloks venlige og bestemte fører, en rolle han forvalter på meget fornuftig vis overfor både hvalpe og voksne hunde. Han er med os overalt, også til Sydeuropa på sommerferie.
Derudover har Luffe hjulpet flere af med hundeskræk :-)
To billeder er her - et fra i dag og et fra Luffes elskede skov med masser “skov i pelsen” :-) Knus fra Luffe og Co.”
Henry bor hos Niels i Fredericia. Han skriver:

”Henry er en stor glad dreng. Han har lige fået det store 10.000 km's eftersyn (I forbindelse med lidt problemer med at rejse sig på klinkegulvene, hvilket er løst for nu, og han virker i fin fysisk form, han spiser, ti.... og pøl... som vanligt, er glad og vil snakke og lege lidt, men sover meget, så tiden med den grimme beslutning kommer stormende. Så jeg tager hver dag som en gave og tillader mig at mindes alle de fantastiske stunder, der har været og glæder mig til dem der kommer. Fredag hejser jeg flaget for "barnets" 10 års føs'da. Henry logrer og jeg vinker.”

Ludvig bor hos Bettina og Søren i Slagelse. De skriver:
"Her er to fotos af Ludvig, det ene sammen med Rasmus, hvor de hygger i Rasmus’ seng, som de meget tit gør. Et billede Ludvig på hans yndling plads, hjemme hos mormor & Morfar, som ynder at gå hyggeture med Ludvigsen.
Ellers hygger han med vores anden hund (Coton) Bob, som han har festlige tider med."
Dina bor hos Birte og Carl i Maarslet. De skriver:

”Tillykke med, at vi er blevet 10 år. Vi er vistnok ikke helt fuldtallige mere, men tæt på. Dina er fortsat i godt humør, men er blevet lidt mere rolig med tiden. De meget lange vandreture i skoven vil hun nu gerne have lidt kortere, så vores morgenvandring er skåret ned til ca. 3 kilometer. En gang imellem, navnlig om søndagen tager vi til hundeskoven i Solbjerg, hvor hun farer rundt med andre hunde, der gider at lege. Vi husker, da vi hentede hende i Kennel Blue Berry, at Birte havde fået en hundepsykolog til at teste hvalpene. Og Dina havde vist sig at ville lege, men kunne også være noget stædig. Og det passer fortsat. Når vi fx i skoven kommer til en korsvej, er vi ikke altid enige om, hvilken gren, vi skal følge. En sjælden gang får hun lov at bestemme. Men absolut ikke altid!
Hendes store fornøjelse opstår, når det ringer på døren, og der kommer gæster. Hun er helt sikker på, at de kommer for at besøge hende, men hun tillader dog, at vi taler med dem. De bedste, der kan komme, er hendes to "brødre", der begge er hundemennesker. De får en ganske overstrømmende modtagelse.
Lige for tiden har vi nærmest tropiske temperaturer, og så er det med at komme ud tidligt om morgenen. Op ad dagen hviler man sig ret meget eller sidder i havesofaen, og samtaler med ens "far". På billedet man ser hvordan.
Vi ønsker alle hundefødselarerne hjertelig tillykke og håber de må få nogle flere gode år.”

Panda bor hos Beate i Ebeltoft. Hun skriver:
”Det er så vildt at der allerede er gået 10 år, hvor bliver tiden dog af?
Panda trives, og vi kan ikke mærke, hun snart er 10 år, og heldigvis siger vores dyrlæge det samme. Hun kan sket ikke forstå, Panda er 10 år. Vi nyder hende hver dag. Hun er verdens bedste hund og altid fuld af sjov. En rigtig livsnyder. Vi er så heldige at have hende i vores liv.”
Geisha bor hos Marianne og Jan i Balle. De skriver:
”Geisha har det godt. Hun er rask og rørig, men vi mærker selvfølgelig alderen på den måde at hun sover mere og noget tungere end tidligere. Det er helt klart hende der bestemmer her. Fuzzy vil ikke have væsen med hende, så han går ikke forbi hende, hvis hun ligger og spærrer vejen i en døråbning f.eks.
Så kan Fuzzy godt komme med et lille bjæf for at få lidt hjælp, - der er en helt klar linie eller radius omkring hende som ikke kan overskrides . Hun har det godt, efter hun sidste år blev opereret for brystkræft og samtidig blev steriliseret. Det har været en lettelse, som vi ellers ikke regnede for noget tidligere, men det er altså nemmere. Hun er betydeligt mere harmonisk end tidligere. Hun er meget lydfølsom, hvilket betyder at hun let springer fra børstebordet. Men det er ikke et problem, bare vilkår vi kender. Hun har lært Fuzzy at gø, så der kommer bestemt ikke fremmede ind her. De er indbyrdes meget afhængige af hinanden - de holder meget øje med, hvor den anden befinder sig, så der er et godt makkerskab.
Kh og tillykke med alle fødselsdagene”
Nessa bor hos Rie og Søren i Aalborg. De skriver:
”Nessa er frisk, fræk og bliver på nogle måder mere og mere sær på den sjove måde. Vi kalder hende stadig krokodillen, for hun vælger tydeligt nogle mennesker fra.
Hun er rask, men får stadig Sporimune for fistler. Vi regner da med at hun bliver mindst 14 år.
Hun elsker bananer så højt at hun kommer når hun hører skrællen knække.”
Maise med kuldet en af de allerførste dage efter fødslen.
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden
Til slut. Vi ved, at denne dag er smertelig for Fia og Christian i Sverige, som ikke længere har Rufs (herover). Heldigvis fik de ret hurtigt efter en ny OES. Vi håber, de har det godt alle sammen.

Lone og Per mistede for ganske nylig Simba (t.h.), og tabet af 'Grønært' er stadig svært at komme over.
De har fået en ny hvalp fra os, som faktisk har rødder i N-kuldet, som Simba jo var af.
Det er Sissi, der har N-kuldets Luffe som far og Q-kuldets Nanna som mor. Vi ønsker dem alt godt med deres nye hvalp.
Murphy har det så fint og er den dejligste hund i verden, skriver Hanna og Christian, som har sendt disse to dejlige fotos.

"Han har det rigtig godt, sover måske en smule længere i løbet af dagen men er ellers i fin form.
Han elsker at lege og er blevet mere kælen på sine gamle dage. Hver aften nyder han når børnene er smidt i seng. Så sætter Hanna sig ved siden af ham, og efter kort tid lader han hovedet falde ned i Hannas skød, hvor han så ligger og bliver nusset og hygget for i en halv times tid."