Siden sidst har der været travlt. Kuldet er blevet syv uger, og de stiller større og større krav til tilværelsen.
De er ikke bare glade for at blive kaldt tilbage til huset, når de er ude i haven. De elsker at løbe rundt derude, grave, springe, finde ting og lægge sig til at hvile. Men det sidste har været for koldt for dem, og så måtte vi lokke dem ind i huset med en håndfuld hundemad, som de kunne søge efter.
En del af de opgaver, der skal gøres med syv-ugers hvalpe har vi sat hvalpekøberne til.
De har besøgt os ved åbent hus arrangement i weekenden, og både hvalpe og mennesker har haft stor fornøjelse af at gå tur med halsbånd og line, at køre i bil, at være på børstebordet og at få en tur på vægten, så vi kunne følge med i deres udvikling.
Der blev gået mange ture med små vovser op og ned ad Østerbo i weekenden. Nogle var meget modige, andre mere forsigtige. Bilturene var lidt for hård kost for et par af dem, mens andre tog det pænt. Generelt har de dog taget deres nye udfordringer rigtig pænt. Ingen falder igennem!
I ugens løb er hvalpene blevet chipset, så de nu har et officielt navn, et nummer og er registrerede med stambog i Dansk Kennel Klub.
Mandag kom en dag, vi som opdrættere aldrig ser frem til: Turen til Karlslunde Dyreklinik, hvor hvalpenes syn skulle tjekkes.
Vi bar de ti hvalpe ind i bilen, som var polstret godt med tæpper og gamle lagner. Derefter kørte vi den tur, som er lang for hvalpe. De klarede turen fint.
Øjendyrlæge Mogens Aalund tjekkede dem alle, og vi kørte lykkelige derfra. Alle har fejlfri øjne og attesterne kunne skrives helt uden anmærkninger.
Tirsdag skal kuldet sundhedstjekkes af vores egen dyrlæge på vores bopæl, og fredag er det tid for hvalpetest af hele holdet.
Mere om det senere.
PS: Lone og Per, som skal have Simba, havde taget ben med til de små og store hunde. Det nød de alle i fulde drag.
Hvalpene blevet chipset, så nu har de et stambogsnavn og nummer.
I weekenden kom der besøg til hvalpene.
Lone og Per, som skal have Simba, havde kogt okseben til både hvalpene og vores voksne hunde. Alle var begejstrede!
Mandag kørte vi ti hvalpe til Karlslunde Dyreklinik, hvor deres øjne blev undersøgt. Heldigvis var der ingen anmærkninger.
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden
N-kuldets hjemmeside