Fødte første hvalp i bilen
Efter en søvnløs nat og en hektisk dag kom der hvalpe. Kl. 15,30 har vi fået fire hvalpe en han og tre tæver - alle med en behagelig vægt for en førstegangsfødende som Moonie på omkring 350 gram.
Moonies temperatur havde i 26 timer ligget og rumsteret rundt omkring de 37. Den ville ikke nærme sig de 38, og der var ingen tegn på veer. Da hun halsede mere og mere, besluttede vi os for at tage til dyrlægen med hende for at få tjekket om alt var OK.
Bedst som vi sad og ventede i bilen, fik Moonie minsandten veer! I bagrummet på vores stationcar fødte hun den første tæve. Derefter besluttede vi os for at køre hjem og fortsætte.
Den anden hvalp, hannen, kom en lille time efter. Men de foreløbig sidste par tæver var hårde at få gennem systemet. Der gik over to timer med sporadiske veer, inden der skete noget. Da veerne kom, var de kraftige. Men der kom ingen hvalpe.
Vi frygtede at en hvalp kunne ligge skævt i Moonie og turde ikke andet end at aftale med dyrlægen at vi kom igen.
Men bedst som vi skulle til at tage Moonie ud i bilen, kom der en pæn tæve dumpende i hvalpekassen, og fem minutter senere kom den anden. Alle er livskraftige og sutter alt hvad de kan. De er ellers pæne i aftegningerne og virker rolige i temperament.
Moonie har flere veer, så flere hvalpe er forhåbentlig på vej.

Mere følger senere!

Kennel BlueBerry forsiden