Moonie hygger med hvalpene i køkkenet.
Begyndelserne til livet i den virkelige verden nærmede sig så småt sidste uge. Vores I-kuld blev udsat for forskellige prøvelser. De skulle til øjendyrlæge for at have tjekket for arvelig katarakt, og de skulle mentalundersøges. Endelig var de syv rødder ude at køre i bil for første gang.

Onsdag middag havde vi og hvalpene besøg af adfærdskonsulent og dyrlæge Bente Iversen, som sammen med en assistent tilbragte hele eftermiddagen hos os. En ad gangen blev hvalpenes adfærd testet. I et værelse, som hvalpene aldrig har været i før, blev de efterladt alene.

Meningen var så at undersøge deres reaktioner på denne diciplin, som i løbet af kort tid bliver virkelighed ude hos de nye familier.

Alle tog det pænt, men naturligvis skal der arbejdes lidt med at få en lille hvalp, der har gået sammen med sin flok altid, til at være helt alene og væk fra vennerne.
Bente Iversen testede også for evnen til at tage kontakt til mennesker - og det var de rigtig gode til. Små menneskehunde, som hun sagde.

Fremmede ting reagerede de ikke på, høje lyde var de nærmeste ligeglade med, men de ville svært gerne i kontakt med mennesker.
Vi fik generelt det indtryk af hvalpene, at de er robuste og absolut ikke nervøse. Der er et par dominante hunde i mellem, og dem skal der arbejdes lidt ekstra med. Men der var også nogle meget blide og nemme hunde i mellem. Generelt var bente Iversen meget tilfreds med hvalpenes adfærd og psykiske balast.

Vi bruger nu testens resultater til at give hvalpenes kommende familier gode råd om opdragelse og tilpasning af det nye familiemedlem. Og så bruger vi testen til at pejle os ind på vores fremtidige avlsarbejde.

Torsdag skulle hvalpene ud at køre bil for første gang.

De blev allesammen stoppet ind i stationcaren, og efter at have pevet en anelse et par minutter, lagde de sig til at sove.

Det gjorde de hele vejen til øjendyrlægen i Holte. Vi kunne sågar lade dem blive ude i bilen, mens vi tog hvalpene til øjentjek en ad gangen. Der bliver ikke problemer med at køre med dem - det var dejligt!

Besøget hos øjendyrlæge Boserup var også en succes - gudskelov. Der var ingen antydning af arvelige øjenlidelser - alt var som det skulle være. Vi havde været nervøse for besøget, for en hund med optræk til blindhed får ikke lov at leve. Men alt gik godt.

Så selvom hvalpene og vi havde et par begivenhedsrige dage, var det også et par gode dage. Nu hvor de er tjekket, og også har fået sundhedsundersøgelserne på plads, er de snart klar til at sende ud til deres nye familier.
Syv 7-uger gamle hvalpe ude på deres første køretur - hvad er problemet?
Tilbage
I-kuldet siden
Kennel BlueBerry forsiden