Det er besøgstid for de seks uger gamle hvalpe. Vi har igen holdt åbent hus for hvalpekøberne. Vi er glade for, at så mange har benyttet sig af muligheden for at komme og lære deres hvalp at kende.
Det er lidt sjovere nu, hvor man ved, hvilken hvalp man får med sig hjem om to-tre uger.

Valget af hvalpe er nemlig overstået. Vi har forsøgt at fordele hvalpene, efter de meldinger vi har hørt. De fleste har dog sagt, at det ikke betød så meget, hvilken hvalp de fik. De er søde alle sammen, synes de, og de har stolet på vores dømmekraft. Derfor har vi styret valget en smule, sådan at alle får den hvalp, der passer bedst til dem – sådan som vi kender hvalpene og familierne.

Så nu er det sjovt at besøge sin hvalp. Give den halsbånd på og forsøge at få den til at gå en lille tur. Tage den med ud at køre bil. En tur på børstebordet, hvor Birte har fortalt om pelspleje og almindelig soignering af hvalpen. Det har været store oplevelser for hvalpene, som sov vældig godt bagefter!

Apropos søvn! Kuldet vågner ved 4-5 tiden om morgenen. Så skal de ud at tisse, og så vil de gerne have mad. Derefter skal der underholdes. Det er svært at lukke dem ud i gården, for hvalpene laver larm, når de slås og leger – og der skal jo tages hensyn til naboerne! Så vi lukker dem ud i haven. Det vil de også meget hellere. Der er mere plads at boltre sig på. Men det har også ind i mellem været nogle temmelig snavsede hvalpe, vi har fået ind igen. De har fundet en hule under en stor busk, hvor de ligger og har det godt. Men når det regner, er det et veritabelt mudderbad!

Hvalpene prøver kræfter med hinanden. De slås, og det lyder drabeligt. Bliver det for meget, stopper Maise dem. De er også godt i gang med jagt- og byttelege, og de trækker tov med os eller med hinanden. Tre-fire hvalpe om et tov er ikke usædvanligt.

På mange måder virker de næsten færdige til at sende ud i verden. Men de får lige to-tre uger mere her i huset. Der er meget, de skal lære på den tid. Ikke mindst skal de modnes og gøres til selvstændige, selvsikre individer.

Og så kan vi mennesker jo i horisonten begynde at skimte udsigten til en hel nats søvn….!
Tilbage
Nyheder
Kennel Blue Berry forsiden