Vi nærmer os hvalpenes 1-uges fødselsdag. Måske ikke så meget at prale af, men de første par uger er utroligt sårbare, og det sætter naturligvis sit præg på os mennesker.
Der skal så lidt til, at det hele kan gå galt, og man er meget opmærksom over for uregelmæssigheder i det optimale mønster.

Om hvalpene: De har det rigtig godt. Tager jævnt på i vægt og har i skrivende stund forøget deres fødselsvægt med godt 200 gram. Nogle mere end andre. De er sunde, tunge og faste at holde på. Har masser af energi og kræfter. God appetit og sund ro over sig, når maven er fyldt op!

Om Maise: Hun har haft det lidt hårdt. Ikke unormalt har tæver høj feber efter fødslen. Det kommer bag på os hver gang, og vi bliver urolige. I dag faldt feberen for første gang siden fødslen ned mod det normale, og så var vores lykke meget stor!
Det er heller ikke unormalt, at tæver bløder efter en fødsel. Men der var dage med meget friskt blod, og det gjorde os ængstelige.
Det stoppede heldigvis af sig selv, som det normalt gør.
Maise har halset meget, og haft det varmt inde i hvalperummet. For at lette det, klippede Birte hende helt ned i dag. Det gjorde Maise rigtig glad. Samtidig er det meget lettere at holde hende ren. Hun har stadig behov for at grave i haven efter fødslen, og nu hænger der ikke så meget jord i hendes pels.

Kort sagt: Det går den rigtige vej, og de ni dejlige hvalpe stortrives. De virker rolige og fornuftige. Pigmenteringen på næserne er ved at komme, og deres lugtesans udvikles. De reagerer øjeblikkeligt, når Maise kommer ind i værelset.
Vi glæder os til de næste uger med dem.

Tilbage
Nyheder
Kennel Blue Berry forsiden