Tre af M-kuldets hvalpe har fornøjelsen af at gå på samme hvalpehold i Sorgenfri, nord for København.
Siden slutningen af august har Mishka, Fie og Mulle trænet sammen under ledelse af Hans Ove Pedersen og Henry Høitbjerg.
Vi tog ud og besøgte holdet lørdag formiddag. De er midtvejs nu, og derfor syntes Hans Ove, at der skulle laves en lille "midtvejsprøve". Der var nemlig i forvejen lydighedsprøver på træningspladsen.
Det betød, at hvalpene for sjov fik lov at gå op til en prøve, i stil med den der holdes, når hvalpeholdet er slut i november.
Mishka havde ikke mulighed for at være der, men Fie og Mulle gik op.
De skulle vise, hvad de og deres førere kunne i øvelser som: Tandvisning, lineføring, dæk og apportering.
Og det kunne nok være, at vi som opdrættere blev imponerede over, hvor god kontakt de to førere har med deres hvalpe.
Gyrithe er jo en garvet OES-ejer, og hun har trænet lydighed og agility i mange år. Lige fra første gang hun og John fik Mulle inden for husets fire vægge, er der blevet trænet i at opnå hvalpens opmærksomhed med forskellige godbidder.
Derfor var det måske heller ikke så overraskende, at de to klarede sig utrolig godt i den lille, uforpligtende prøve. Dejlig kontakt og stor lyst til at arbejde. Godt nok ville Mulle ikke lige hente den tøjbamse, der blev kastet ud. Men skidt. Det vil hun nok en anden dag.
Mulle kigger beundrende op på sin mor, Gyrithe, mens dommer Gry fortæller om øvelsen.
Gyrithe med Mulle.
Monika har aldrig haft hund før. Men hun har gentagne gange vist, hvor god kontakt hun har til Fie. Hun arbejder koncentreret med sin hvalp. Forstår at rose og rise på de rette tidspunkter og er et naturtalent, når det gælder om at få hvalpens kontakt.
At se de to gå lineføring var en drøm. Monika holdt et godt tempo og havde hele tiden fornemmelse af, hvor Fie var. Fie kiggede beundrende op på sin fører. Begge var glade og entusiastiske, og resultatet var da også helt i top.
Efter prøven var det tid til at Fie og Mulle nussede lidt!
Og så skulle der slappes af, mens de andre var til prøve.
Dejligt sensommervejr i Sorgenfri Slotspark.
Mulles "storesøster", Tubbe, blev 10 år i lørdags.
Solen skinnede ned over Sorgenfri Slotspark, og vi var godt lunede op i vores sind, da vi forlod parken.
Hvor er det dejligt at se, når hvalpekøbere og hvalpe bare har det godt sammen.
PS: Mulles "storesøster", Tubbe, fyldte 10 år på dagen. Derfor havde hun fået flag i sin hårpragt. Tillykke til hende!
Kuldbror, Mishka, havde desværre ikke mulighed for at komme til Sorgenfri i lørdags. Men vi synes, I skal se ham på holdet. Det er ham, der står yderst til højre med Lars, og så ham der ligger et eller andet sted i OES-bunken til venstre. Tak for lån af billederne, Elena!
Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden