Tilbage
Nyhedssiden
Kennel BlueBerry forsiden

Læs mere om L-kuldet
Hvalpene var fire uger i fredags, og som med et trylleslag var de allesammen blevet ret stabile på deres ben. Dagen før havde de været lidt usikre, men med et var det forsvundet. De piler rundt som halvstore hvalpe, leger med hinanden, knurrer og gøer.

Den sidste uges tid har vi haft døren stående meget åbent ind til hvalpeværelset. Et brædt på højkant på gulvet forhindrer hvalpene i at komme ud i køkkenet. Det har vænnet dem til mange af de dagligdags lyde; radio, TV, støvsuger, blender, kaffemøllen, skarmlen med gryder og tallerkener osv. Hvalpene har sovet fra det hele og virker robuste. Samtidig har vi nydt, at de har været fornuftige i deres værelse. De har ikke skreget eller gøet særlig meget. Højst været lidt utilfredse, når Misty ikke gav dem al den mælk, de havde lyst til.

Misty synes ikke om at fodre dem liggende længere. Hun vil helst stå eller sidde, og så er det bare om at hænge på, hvem der kan! Deres tænder er også kommet godt frem, så det er ikke så mærkeligt, at Misty siger fra.
I aftes mente Misty, hun skulle opdrage på hvalpene. Hun skulle kunne være i hvalpeværelset, uden at de drak hendes mælk. Hun knurrede af dem og gøede bestemt. Gjorde dem klart, at de måtte godt være hos hende, men ikke spise, før hun gav lov. Lederskabstræning, lektion1!

I morges lukkede vi hvalpene ud i køkkenet for første gang. Nogle var modige og syntes, det var spændende. Andre peb og ville helst blive derinde. Vi vil gøre det oftere og oftere, og de vil hurtigt blive fortrolige med, at verden altså ikke slutter ved hvalpeværelsets dør.

Næste trin er at lukke dem ud i den tilstødende gård, så de kan komme ud og tisse, når de vågner. Der kommer nok til at gå en uges tid, før det sker. På den måde lærer vi hvalpene renlighed.