Jean Gould, Kennel Rollingsea, døde søndag den 17. februar, 87 år gammel.
Jean var opdrætter under kennelnavnet Rollingsea. Mange kendte OESer er født hos Jean på hendes dejlige landsted i Cornwall, og mange har været grundlaget for opdræt hos kenneler i Europa, USA og Australien.

Jean var dommer for racen, og det bragte hende rundt i verden, hvor hun alle steder ned sit blide sind og sin store kærlighed til racen fik venner. Venner som hun livet igennem holdt kontakten til gennem brevveksling. Jean elskede at skrive, og foruden sin store korrespondance fik hun skrevet og udgivet to bøger: "All About The Old English Sheepdog" og "All About Breeding". Bøger der er i klubbens bibliotek, og som absolut kan anbefales.

Jeg mødte Jean første gang ved den danske OES klubs specialshow i Ishøj i 1977. Takket være Hans Oves opfordring på hvalpeerfaringsholdet til at prøve at udstille, havde min datter Lene og jeg tilmeldt vores første OES, Krøjerups Emilie til dette specialshow.
Det blev begyndelsen på et langt og varmt venskab med utallige besøg hos hinanden.

Jean var en god fortæller, og hun elskede at fortælle om sine oplevelser, når hun skulle dømme rundt om i verden. Hun elskede også at fortælle om "sine" hunde rundt om i verden.
Det var selvfølgelig dejligt, når de vandt titler. Men det var meget vigtigere, når hundene levede et liv, hvor de var elskede. Når Jean med stolthed viste billeder af hundene, var det oftest billeder fra hverdagen.

Jeg husker stadig Verdensudstillingen i Bella Center i København, og dagen efter den danske OES dag i Nærum.
Den situation, der gjorde mest indtryk på Jean, var da en OES i agility stoppede op midt på balancebommen og skuede ud over pladsen.
Det var for Jean en rigtig OES.

Jean har dømt OES i Danmark adskillige gange, men også besøgt vores udstillinger og set hundene fra ringsiden.
Hun har altid nydt besøgene og altid fået en særlig velkomst her.

Jean har lært mig at elske racen og at se charmen i den enkelte hund. Gennem Jean har jeg mødt masser af dejlige mennesker, som i dag er mine venner.

Jeg besøgte Jean sidste år i februar. Hun boede på et plejehjem, hvor der var en kat. Og naturligvis boede katten på Jeans værelse.
Dyr er jo ret kloge.

Jeg skylder Jean æren for hele mit OES liv. Jeg er hende dybt taknemmelig, og hendes død efterlader et ubeskriveligt tomrum.
Birte Fromberg
OES klubbens specialshow i Ishøj i 1977. Lene med Emilie. Det var første gang, vi mødte Jean Gould.
Herunder Lyn og Sue sammen med Jean.
Venskabet med Jean har ført til nye venskaber over hele verden. Herover er det Jenny Joice
Herunder Birte og Jean sammen sidste år.
Tilbage
Kennel BlueBerry forsiden